dimarts, 17 d’octubre del 2017

Videojocs Educatius.


El passat 13 d'Octubre vam assistir voluntàriament alguns alumnes de magisteri a una quedada amb alumnes d'últim curs de la carrera de Disseny de Videojocs.

En aquell encontre, vam jugar a diversos jocs, tots ells tenien com a objectiu iniciar-nos al llenguatge computacional, ja que per a saber crear jocs didàctics cal saber un poc sobre aquest tipus de llenguatge. També els estudiants de disseny vam fer-nos preguntes sobre els nostres gustos, donar´li la nostra opinió sobre els jocs i algunes recomanacions per tal de fer els jocs més entretinguts.

L'activitat va estar molt bé, ja que tots dos grups vam gaudir de l'activitat. Per una banda, els estudiants de magisteri per tal d'iniciar-se al llenguatge computacional. Per altra banda, els estudiants de disseny motivant-se en veure que tot el treball que estan realitzant té un fi i en un futur podran convertir-se en dissenyadors de jocs didàctics per a les escoles, cada volta més col·legis incorporen les Tablets a les aules per a fer l'aprenentatge més interactiu, més motivador, més actiu, etc. en conclusió un aprenentatge molt diferent del que s'ha donat en èpoques anterior. En la meua opinió, hem de ser conscients que els nens de l'actualitat són una generació merament digital i s'han d'adaptar els professors per tal de facilitar l'aprenentatge als nostres alumnes.
Hi ha un moviment educatiu, que proposa treballar aquest tipus de llenguatge des de ben xicotets. Mitjançant la programació de robots, Bee-Bot, LEGO Mindstorms-EV3, entre altres.



LEGO Mindstorms - EV3, juguete electrónico


En l'activitat, vam veure pàgines web on pengen jocs que "t'obliguen" a aprendre un poc d'aquest tipus de llenguatge i també vam veure alguns programes que permeten programar els jocs per a crear els jocs. D'aquesta forma cada joc que tinga'm tindrà un objectiu. Per exemple: tindrem un joc de sumes, un altre de restes, altre de llenguatge computacional, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada