Vivim en una societat plenament digital, per aquesta raó, s'han desenvolupat altres vessants educatives com és l'educació mediàtica que és un tipus d'ensenyament, on mitjançant fotografies comuniques al teu públic missatges. No sols serveix per a comunicar sinó també per adoptar una actitud crítica de tots aquells espais publicitaris que inciten el consumisme. Si eduquem des de ben menuts proporcionarem eines per a evitar la manipulació. En l'actualitat, està al nostre dia les xarxes socials: Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat... totes elles tenen multitud d'usuaris, però pocs d'ells estan assabentats de la llei de protecció a menors on explica que coses cal tindre en compte a l'hora de fer fotografies a menors, per tal d'evitar cometre un delicte.
Abans de fer les meues fotografies, vaig llegir una sèrie de manuals de fotografia, hem va parèixer molt interessant la regla dels tres terços i també m'ha paregut interessant que quan es fa una fotografia on el focus principal estiga al centre, variarem l'obertura del diafragma de la càmera per a aconseguir menor nitidesa al fons i donar major importància a l'objecte principal.
Quan vaig acabar de fer les fotografies, vaig pujar-les a Google Photo on vaig crear-ne una carpeta per tal d'organitzar-les, ja que tenia moltes més fotografies. Aquesta ferramenta hem pareix molt bona perquè et permet de manera gratuïta emmagatzemar fotografies en el núvol, evitant així la pèrdua de fotografies.
Molt poca gent ha tingut cap activitat acadèmica relacionada amb la fotografia, per tant, una pràctica educativa que consisteix a capturar les emocions dels companys. Per a la majoria d'alumnes serà la primera volta que agafen una càmera de fotos. Primerament, se'ls demanarà que a l'hora del patí identifiquen les diferents emocions que troben. Tot seguit, s'organitzaran per grups per tal d'anar a capturar totes les emocions que troben al pati. Després, a l'hora de classe, es farà una exposició de les fotografies que ells han fet i el mestre aprofitarà per a ajudar als alumnes a millorar les seues fotografies donant algunes lliçons.
A continuació, els xiquets posaran en pràctica els seus consells i tornaran a fer el mateix procediment. Finalment, s'organitzarà una exposició a l'escola on mitjançant les fotografies expressen les diferents emocions que senten els xiquets quan es troben a l'escola,
Com a persona, m'he conegut un poc més, ja que al principi m'ha paregut molt difícil representar mitjançant la fotografia "Qui sóc?" No és gens fàcil mostrar-te en una foto. Però després de passejar, i anar pensant i fixante en les coses que no et sols fixar, veus coses del carrer que t'identifiquen com a persona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada